Tristanin MEJÄ-koetuloksia
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
5.8.2018
Hämeenlinna, Renko
tuomari Johanna Lindfors
VOI0

"Koiralle osoitetaan alkumakuu ja ohjataan jäljelle. Jälkityö on maa- ja ilmavainuista ja vauhti sopivaa. Hieman ennen ensimmäistä kulmaa ajautuu jäljen sivuun, löytää takaisin, mutta lähtee seuraamaan jälkeä paluusuuntaan. Hukka. Toisella kulmalla, jolla katko, etsitään sinnikkäästi joka puolelta rengastaen, mutta jatko ei vaan löydy. Toinen hukka. Kolmannella suoralla oleva tie ylitetään ensin, mutta sitten palaa uudestaan tielle eikä jatka ohjaajan kehoituksista huolimatta. Kolmas hukka ja koe keskeytyy. Ensimmäinen, toinen ja kolmas makuu ohitettiin."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
22.7.2018
Oripää
tuomari Kajander Merja
VOI0

"Koira ohjataan hyvin jäljelle ja alkaa maavainuinen sekä hyvävauhtinen jäljestys. Ensimmäinen makaus merkataan nuuhkaisten. Ennen katkokulmaa koira poistuu jäljeltä aina hukkaan asti. Katkokulma veretyksen loppuun ja sieltä oikaisten veretyksen alkuun. Toinen makaus merkataan nuuhkaisten. Toiselta kulmalta ajautuu hiekkateille sorkkajäljelle hukkaan asti. Koiralle näytetään uusi puhdas jälki ja koira yhä miettii kumpi jälki, sorkka vai veri. Pian koira lähtee verijäljeltä riistan jäljille ja koe keskeytetään. Hyvä jäljestäjä, mutta tänään riistanjäljet veivät voiton verijäljestä."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
10.6.2018
Hämeenlinna, Renko
tuomari Sari Nuolikoski
VOI3, 24 pistettä

"Tristan haistelee alkumakuun ja ohjataan jäljelle. Alkaa sopivaa vauhtia etenevä jäljestys, jota tehdään pääosin ilmavainulla aaltoillen jäljen molemmin puolin. Jokaisella osuudella tekee muutamia tarkastuksia jäljen sivulle. Neljännellä osuudella tarkastelut lisääntyvät ja yksi niistä vie hukkaan asti. Makauksista ensimmäisen ja neljännen hyvin, toinen ohi ja kolmas pikaisesti.
Ensimmäinen ja toinen kulma tarkasti, toinen, jolla katko veretyksen lopusta kaartaen veretyksen alkuun. Tristan ajautuu ennen sorkkaa jäljestä sivuun tutkimaan aitoja makuita, samalla joutuu sorkan taakse, eikä kehotuksista huolimatta jatka, hukka. Uusi alku sorkan läheltä ja suoraan sorkalle, jolle jäi haistelemaan. 
Tristan osoitti osaavansa jäljestää, mutta tänään kuumuus ja metsän muut hajut vei voiton."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
20.5.2018
Salo, Muurla
tuomari Taina Ketola
VOI0

"Ohjattu lähtö. Koira käyttää ilma- ja maavainua, edetään lähes jälkiuralla kaksi ensimmäistä osuutta maastoon sopivaa vauhtia. Ensimmäinen makaus merkataan, katkokulma jäljentekijöitä pitkin. Toinen makaus ohitetaan. Toinen kulma laajalla lenkillä, ylittää jäljen ja jatkaa ensimmäiseen hukkaan. Uusi alku, makauksen merkkaa, mutta kolmannen osuuden loppupuolella kaksi määrätietoista poistumista riistanjäljille, näistä hukat ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Tänään riistarikas maasto vei voiton verijäljestä."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

13.5.2018
Sauvo
tuomari Marika Raittinen
VOI2, 33 pistettä

"Koira tutkii alkumakauksen, josta ohjattuna jäljelle. Alkaa maa- ja ilmavainua hyödyntävä, maastoon sopivaa vauhtia etenevä jälkityö. Ensimmäinen ja toinen osuus edetään osittain jälkitarkasti ja välillä tarkistuslenkkejä jäljen molemmin puolin tehden. Kolmannen osuuden alkupuolella koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä, hukka. Loppu jäljestä, kohtuullisen kauas jäljen sivuun tehtyä pistoa lukuunottamatta, jälkitarkasti ja välillä jäljen päällä aaltoillen. 
Ensimmäinen kulma, jolla katko, verityksen yli, lenkillä jäljentekijöiden jäljille ja uudelle alulle. 
Toinen kulma tarkasti, kolmas lenkillä. Makauksista osoittaa kaksi. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
22.4.2018
Marttila
tuomari Marko Aaltonen
VOI0

"Lähtömakuu osoitetaan, ohjataan hyvin jäljelle. 1.osuuden alussa riistapolulle, 1. hukka. Osuuden loppu hyvin. 1 kulmalle (katko) veretyksen lopusta rengastus ja kuono ylös. Mennään katsomaan lähellä olevan peurapukin jäännöksiä. Luita tutkitaan melko pitkään. Lopulta lähtee takaisin katkokulman suuntaan jäljen yli ja riistapolulle, 2. hukka. 2 osuuden alusta uusi alku. Melkein heti uudelleen riistapolulle. Koe keskeytetään. Riistapolut ja jäljet kiinnostavat tänään enemmän."


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
13.8.2017
Orivesi
tuomari Karla Sohlman
AVO1, 41 pistettä

"Tristan tutkii alkumakauksen hyvin ja saatetaan veriuralle mallikkaasti. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään alussa maavainua ja sitten otetaan mukaan ilmavainu. Näitä vuorotellen loppumatka. 1. ja 2.osuus edetään välillä pieniä ja vähän laajempia kaarroksia tehden, kuljetaan jäljen sivussa, kuitenkin sen suuntaisesti, mutta myös pätkät jälkiuralla. 3.osuus on jo hyvää työskentelyä melkein jäljen päällä liki loppuun, vain pari pientä rengastusta mahdutetaan mukaan. N.100m ennen kaatoa tullaan vanhalle aukolle ja tuuli painaa koiran jäljen ulkopuolelle kulkemaan. Palaa kuitenkin juuri ennen kaatoa jäljelle ja menee suoraan sorkalle, joka kiinnosti.
Ensimmäinen kulma kierretään takaa uudelle osuudelle, makuu jää osoittamatta, toinen kulma makuun tutkimisen jälkeen hyvin pienellä kaarroksella uudelle osuudelle. Tristan osoitti omistavansa jälkikoiran nenän ja annettu työtehtävä oli mieluinen. Tänään pisteitä pudottaa ensimmäinen kulma ja matkan aikana tulleet pyörähdykset. Tsemppiä Tristan!"


Tällä AVO-luokan toisella ykköstuloksella noustiinkin sitten VOI-luokkaan, jossa jäljestysretket jatkuvat näillä näkymin vuonna 2018 :)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
6.8.2017
Renko
tuomari Karla Sohlman
AVO0

"Tristan ohjataan erinomaisesti päivän työtehtävään. Alkumakauksen tutkimisen jälkeen alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään maa- ja ilmavainua sekaisin. 1. osuus puoleen väliin hienosti, sitten tehdään pisto sivulle, jonne jäädään hetkeksi "juttelemaan". Kehoituksesta palataan töihin. Kulmalle hyvin parin tarkastuspyörähdyksen saattelemana, se kierretään takakautta 2.osuudelle. Makaus jää osoittamatta. Toista osuutta taas hyvin puoleen väliin, sitten nenä nousee ja tehdään laajat pistot molemmin puolin jälkeä. Jäädään istumaan ja taas "juttelemaan" eikä matka taitu edes kehoituksin. 1.hukka. Uusi yritys ja kulmalle hyvin, sen oikaisee sisäkautta ja löytää kauriiden yöllisen bilepaikan. Matka ei taitu, 2.hukka. Vielä yritys ja kolmas osuus hyvin. Liki kaatoa, jossa tuuli painaa koiran jäljen ulkopuolelle ja mennään kaadon ohi aina niin pitkälle, että tuomitaan 3.hukka ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, joka kiinnosti. Tristan osoitti hyviä taipumuksia verijäljelle. Tänään metsän muut hajut saivat työtehtävän unohtumaan. Jäljestää Tristan kyllä osaa! Tsemppiä!"

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
7.5.2017
Renko
tuomari Heikki Pirhonen
AVO3, 27 pistettä

"Hyvin ohjattu lähtö. Tristan tutkii alkumakauksen ja aloittaa jälkitarkan, hyvin etenevän jäljestyksen. Ensimmäisellä kulmalla tai sen takana neuvotellaan hetki, mutta sitten kehoituksin toiselle osuudelle. Makaus pysähdytään osoittamaan. Toisen osuuden loppusuoralla pysähdytään taas neuvottelemaan, neuvottelu jatkui niin pitkään, että tuomari joutui puuttumaan peliin ja osoitettiin jälki. Makaus osoitetaan, jonka jälkeen laaja suunnantarkistus ja kolmannelle osuudelle. Tämän jälkeen luonto puuttui peliin ja lähdetään peuran perään. Tästä hukka. Loppuosa jälkitarkasti sorkalle. Sorkka kiinnostaa ja jää viereen. Todella hienoa jäljestystä, mutta pienet vastoinkäymiset tänään pudottaa huippupisteitä."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
23.4.2017
Marttila
tuomari Jukka Korsberg
AVO2, 38 pistettä

"Hyvä lähtö ja ohjaus jäljelle. Heti sen jälkeen puunrunko aiheuttaa melko laajan poikkeaman jäljestä, jolle palaa kuitenkin itsenäisesti. Eteneminen on reipasta pääsääntöisesti maavainulla, muutaman kerran ollessaan jäljen sivulla käyttää ilmavainua. Hyvin ensimmäiselle makaukselle, jonka merkkaa, valitettavasti kulmä jää selvittämättä ja ajaudutaan ajouraa hukkaan asti. Palautuksen jälkeen muutamin melko laajoin poikkeamin toiselle makaukselle, hyvä merkkaus ja kulma tarkkaan. Kolmas osuus hyvin kaadosta vähän ohi, mutta tuulen alapuolelta haistaa sorkan, jota jää vahtimaan. Hyvä jäljestyksen osaava koira, jonka piti tarkistaa myös monet sorkan jäljet."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
11.9.2016
Hausjärvi
tuomari Petri Pelkonen
AVO0

"Alkumakuu maistellaan hyvin, lyhyellä hihnalla krepitetty osuus. Rauhallista vauhtia etenevä koira kulkee 2 ensimmäistä osuutta hyvin jälkitarkasti.
1.makuu hyvin ja kulma tarkasti. 2. kulmalla makuu hyvin, mutta kulma ei vaan ratkea. Muutaman kerran pienet tarkistukset ja homma loppuu koiran osalta lopulta kulman kohdalle makuulle käyntiin.
Kaksi uusintastarttia lisää kolmannella osuudella, mutta koira ei vaan innostu jäljestä.
Harjoitellen kaadolle, joka saisi kiinnostaa vähän enemmän.
Tänään koiran mielestä jälki oli ohi toisella kulmalla, koska siihen asti lähes täydellistä suorittamista ja siinä kohtaa koira lopetti totaalisesti jäljestämisen."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

7.8.2016
Hämeenlinna, Renko
tuomari Veijo Suoranta
AVO1, 47 pistettä

"Hyvä ohjattu lähtö. Alkaa sopivavauhtinen maa- ja ilmavainuinen jälkityö.
Ensimmäinen osuus lähes jälkitarkasti, vain lopussa pieni tarkastus jäljen sivuun.
Toisella osuudella useampia tarkistuksia ja muutamia kehoituksia.
Kolmannella osuudella vain muutama pieni tarkastus.
Kulmat jälkitarkasti, makaukset hyvin pysähtyen.
Kaadolle suoraan, minkä osoitti nuuskien.
Erinomaista jälkityötä."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

24.7.2016
Orivesi, Lauttakulma
tuomari Jarno Hynninen
AVO2, 38 pistettä

"Huolella ohjattu alku, makuun tutkiminen ja sopivaa, jarrutettua vauhtia matkaan. Osuudet pysytään jäljellä ja matkalla tehdään muutama isohko suunnan tarkistuslenkki. Sorkalle löydetään suoraan ja se nuuhkitaan. 
Makaukset koira osoittaa selvästi. 
Kulmat tuottavat päänvaivaa; ensimmäinen selviää lenkein, mutta toinen kulma ei selviä, vaan aikansa yritettyään koira poistuu jäljeltä, hukka.
Ahkera koira, suurin osa jäljestä mentiin tarkasti ja ongelmakohdat saatiin ratkottua hyvin.
Hyvä yhteistyö työparilta."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

24.4.2016
Marttila
tuomari Markku Sällylä
AVO2, 35 pistettä

"Ohjatusti lähdöstä, hyvää maavainuista jäljestystä. Tulee ilmavainulla kulmalle ja merkkaa makauksen. 
Toisen osuuden puolivälissä on riistan syöttöpaikka nuolukivineen; runsaat sorkan jäljet sekoittavat jälkityön ja koira ajautuu liian kauaksi. Tuomitaan hukka. 
Palautuksen jälkeen hyvää etenemistä. 
Oikaisee toisen kulman muutaman metrin päästä. Loppuosuus hienosti kaadolle asti, josta oli kiinnostunut. 
Hieno yhteistyö."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

4-10.2015
Marttila
tuomari Tuija Sällylä
AVO0

"Tristanille osoitetaan lähtö, josta se lähtee hyvin liikkeelle ja jäljestää jälkitarkasti ensimmäiselle kulmalle, jonka meinaa ensin oikaista, mutta ohjaajan kehoituksesta etsii makauksen ja tarkastelee runsaasti lähialueen jälkiä ja lopulta lähtee paluujäljelle, josta ensimmäinen hukka.
Toinen ja kolmas osuus erinomaista jäljestystä, kulma tarkasti, makuu merkattiin, 
Ennen kaatoa ottaa siitä vainun kaukaa ja jäljestää ilmavainulla jäljen sivussa aina tielle asti, toinen hukka.
Palautettiin jäljestämättömälle jäljelle, josta hieman huolimattomasti osoitettiin jälki ja koira lähtee paluujäljelle ja koe keskeytettiin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti